Vin og kaffe til folket

Vi nordmenn er glade i å kose oss, og spesielt når det kommer til drikke. Det har skjedd en rivende utvikling når det kommer til vårt forhold til både vin og kaffe de siste tiårene, og det å bestille ‘et glass hvitvin’ på en restaurant eller en bar i Oslo kan fort føre til at servitøren/bartenderen ser på deg som om du kommer fra en annen planet. Vinlister skal beskues, meninger og spørsmål utveksles, og så lander man til slutt på et valg.Men også tidligere på dagen er vi bevisste på hva vi vil ha i koppen. Kaffebarer, espressomaskiner hjemme, Nespresso, vi har aldri hatt flere valgmuligheter når det kommer til den svarte drikken. Den konsumerer vi enorme mengder av hver dag.

Når det gjelder kvaliteten på vin og kaffe så lider vi ingen nød i Oslo. Det finnes et stort utvalg av restauranter som holder høy kvalitet på både vin og kaffe, som restauranten og baren her i Posthallen er et godt eksempel på. Vi serverer blant annet et stort utvalg av hvitvin, rødvin, rosé, Champagne, og musserende vin, fra flere ulike og anerkjente regioner.

Kunnskap om vin og kaffe øker opplevelsen

Vin og kaffe av god kvalitet gir hyggeligere stunder sammen med dine kjæreMed tanke på vin og kaffe så er jo dette produkter som ikke produseres i Norge, og vi skal ikke så altfor langt tilbake i tid før utvalget og priser på vin og kaffe var litt mindre hyggelig enn det er i dag. Spesielt når det gjelder vin har vi nordmenn vært avhengig av at vårt lokale Vinmonopol har et utvalg som passer våre ganer. Men siden vi nå reiser såpass mye, samt moderniseringen av Vinmonopolet, finnes det vel nesten ingen begrensninger på hva vi kan få tak i enkelt i dag. Det innebærer selvfølgelig at ikke alt holder like høy kvalitet, men vi anbefaler alle å lese seg litt opp på både vin og kaffe, og kanskje også ta et vinkurs, for det finnes et helt univers av fantastiske smaker der ute hvis du bare lærer deg litt.

God fornøyelse!